Història

Coral Sol Ixent
-Des de fa pocs anys, un grup de persones a qui ens agradava el cant i cantàvem al cor Parroquial, i dirigides per Mossèn Josep Mª Marquès, rector de la Parròquia i el Sr. Josep Bataller, director de l’escola Forn d’Anells, vàrem tenir l’inquietud de formar una coral.

 

-A l’any 1.999, vàrem tenir la sort de conèixer la Sra. Mercè Bentué, que en aquells moments cantava a la Polifònica de Girona, amb un currículum esplèndid de música i cant que ens va voler dirigir com a Coral Sol Ixent de Fornells de la Selva. A partir d’aquesta data es va fundar la Coral com a tal: es varen confeccionar els estatuts corresponents i es va formar una junta. La Coral és infantil i juvenil (des de 6 anys fins a 14), i d’adults (des de 14 fins..).

-Al principi, encara que el nostre repertori era curt, vàrem començar a fer petites sortides. La primera fou a Quart en motiu del comiat del seu mossèn. El 26 de novembre de 00, en motiu d’un acte d’homenatge a Mossèn Lluís Adroher i Durán, fill de Fornells de la Selva i rector del poble de Sant Julià de Ramis, per la seva jubilació, li vàrem cantar a missa i li vàrem oferir un concert.

-El 23 de desembre del 00 vàrem fer el primer concert al nostre poble en motiu de les festes de Nadal. També en dades de les festes nadalenques vam cantar el Hipercor.

-El 21 d’abril del 01 vàrem cantar el CANT DE LA SENYERA en el dia de la XI nit del jove intèrpret de Fornells.

-També a l’abril de 01 per primera vegada cantàvem a la festa en Homenatge a la Vellesa junt amb la coral infantil.

-El dia 30 de juny de 01, vàrem participar a la 14 ena Trobada Coral a Figueres, junt amb la coral Josep Ruhí de Bescanó i la Polifònica de Figueres, a l’església de Sant Pere.

-El 21 d’octubre de 01 vàrem cantar a la 5ª Tardor Coral del Gironès.

-El 18 de Novembre de 01, a la parròquia de Sant Pau de Girona, diada de Santa Cecília, vàrem cantar en un concert benèfic pel Tercer món.

-El 22 de desembre de 01 vàrem fer el concert de Nadal a Fornells.

-El 10 de Març de 2.002 vàrem cantar a la missa de comiat del Sr. Lluís Puigdevall, gran entusiasta de la nostra coral.

-El 14 d’abril de 02, vàrem fer un concert en motiu de la XXª Festa d’homenatge a la Vellesa que organitza l’Ajuntament per a la seva gent gran, a Fornells.

-També a la primavera vam cantar al casament de la filla del Sr. Figa, que posteriorment es feu membre de la coral.

-Al juliol vàrem cantar a la festa major de Sant Mateu de Montnegre.

-També hem cantat a casaments i comunions, i en d’altres actes socials.