INFORMACIÓ CORONAVIRUS COVID-19

 

Informació referent al Coronavirus-SARS-COV-2 (COVID-19) seguint les indicacions dels diferents Departaments i Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya. Tota la informació s’anirà actualitzant regularment en funció de nous comunicats o informacions.

Volem agrair l’actitud exemplar dels fornellencs i fornellenques. Gràcies per quedar-vos a casa i no posar en risc la salut dels nostres veïns més vulnerables. Amb una actitud responsable i exemplar, i seguint les indicacions de confinament domiciliari que ens arriben des del Govern, aconseguirem fer front al coronavirus.

 


 

CONVOCATÒRIES DE VACUNACIÓ

JA POTS DEMANAR HORA PER VACUNAR-TE SI LA TEVA FRANJA D’EDAT JA ESTÀ PERMESA

 

A través de la web de gencat trobaràs totes les convocatòries segons la franja d’edat i podràs demanar hora si la teva franja ja està permesa.

 


MESURES ACTUALS: A PARTIR DEL 24 DE MAIG DE 2021

PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PER LA COVID-19 A CATALUNYA

A continuació et deixem les mesures de Protecció Civil per aquesta nova etapa:

 


 

Consultori mèdic (CAP)

 

El consultori de Fornells torna a estar en funcionament.

L’horari serà l’habitual: dilluns, dimarts, dijous i divendres de 8 h a 15 h i els dimecres de 13 h a 20 h.

Recorda que abans d’anar al CAP hi has de contactar per telèfon. Si no t’és possible o comunica, si ho prefereixes pots donar-te d’alta a “La meva salut” i tramitar la teva sol·licitud. El personal del consultori es posarà en contacte amb tu tan aviat com sigui possible.

 

El servei de pediatria:

Cl. Vilablareix: dilluns, dijous i divendres a de 8 a 15 h

Cl. Fornells: dimarts de 8 a 15 h, dimecres de 15 a 20 h i dijous de 8 a 12 h.

 

Fora d’aquest horari:
Fins a les 20 h podeu trucar al cap Salt 2 > tel. 972 439 136
A partir de les 20 h trucar al cap Güell > tel. 972 210 708

 

Per urgències contacteu amb el CAP de Salt 2: tel. 972 43 91 36. Marqués de camps, 52-54. Salt

 


 

Ús obligatori de mascaretes

COMUNICAT D’ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D’EMERGÈNCIA DEL PROCICAT

Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d’EMERGÈNCIA. Avui s’ha publicat al BOE l’ordre SND/422/2020 on es regula l’us obligatori de mascaretes.

Podeu consultar-la aquí:

  • Orden SND/422/2020, de 19 de mayo, por la que se regulan las condiciones para el uso obligatorio de mascarilla durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

https://www.boe.es/boe/dias/2020/05/20/pdfs/BOE-A-2020-5142.pdf

 


 

Suport psicològic per la Covid-19 (Dipsalut)

 

Es tracta d’un servei gratuït ofert des de Dipsalut, prestat per psicòlegs especialitzats. Per a persones que estiguin suportant una alta càrrega emocional degut a l’actual crisi sanirària. Només cal trucar al: 663 89 82 48.

 

Es pot demanar per a un mateix, per a familiars o per companys que la necessitin, sempre amb la seva autorització. Per a sol·licitar-lo, també es pot escriure un correu a suportcovid19@dipsalut.cat (s’hi ha d’incloure una breu descripció de la situació, qui demana el servei i un telèfon de contacte).

 

El suport psicològic el duen a terme les psicòlogues del Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut, en col·laboració amb la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Està coordinat, per evitar duplicitats, amb altres serveis existents.

Des del Servei també s’ha elaborat una guia amb eines per a l’autoprotecció psicològica. Està dirigida, principalment, als professionals sociosanitaris i als dels diferents equips d’emergències. La podeu consultar, accedint a aquest enllaç.
* Els professionals que presten el servei són psicòlegs col·legiats, que garanteixen la confidencialitat de la informació, emparats/des en el secret professional.

* Les dades obtingudes de les persones a les quals s’atengui seran tractades per Dipsalut com a responsable del tractament amb la finalitat de prestar el servei. S’informarà les persones ateses del tractament que rebran les seves dades i dels seus drets.

 


 

APP 061 CatSalut Respon

 

A l’App 061 CatSalut Respon s’ha habilitat un apartat de coronavirus. Hi trobareu un qüestionari molt simple amb respostes “Si o No”. Es sol·licitarà també un número de telèfon per a posar-se en contacte amb la persona que tingui criteris de coronavirus. La podeu descarregar a http://sem.gencat.cat/ca/061CatSalutRespon/app-061/ per a Android i iOS.

 


 

MANIFEST del municipalisme català contra la crisi del Coronavirus

 

Des de l’Ajuntament de Fornells de la selva ens hem adherit al manifest conjunt promogut per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya amb la voluntat d’unir esforços per afrontar la crisi del Coronavirus, demanar coresponsabilitat en les decisions que es prenen, i recursos i eines perquè els ens locals, des de la proximitat i el coneixement local, puguin treballar per superar els reptes presents i futurs d’aquesta emergència.

En aquest document, entres d’altres, exigim disposar disposar lliurement del superàvit del 2019, flexibilitzar la regla de despesa, eliminar la LRSAL i garantir ajuts i aportacions redefinides d’acord amb la crisi.

 

Manifest ens locals davant coronavirus

 


 

Neteja i desinfecció a les llars

 

La supervivència dels coronavirus humans en les superfícies pot ser molt variable, d’entre 2 hores i 9 dies, en funció del material, la temperatura, la humitat, etc. Per això, és recomanable que s’intensifiquin els procediments de neteja i desinfecció habituals que es duen a terme a les llars. Aquestes actuacions han d’incidir especialment en tots aquells objectes o superfícies amb els que pot haver més contacte amb les mans.

 

 

 


 

Gestió dels residus dels positius per COVID-19

 

Gestió domiciliària dels residus en llars amb positius >

Hi ha algun positiu per COVID-19 a casa? Seguiu les indicacions sobre com gestionar els seus residus correctament.

 

63906c76-dae6-4b81-96dc-2b388b4fc1f0

 

Recordeu sempre, i sobretot ara durant el confinament per la COVID-19, consumir de forma responsable, separar els residus a casa i col·laborar amb la recollida selectiva. Gràcies per la vostra col·laboració!

 

70bb1551-b3aa-43a6-8a1a-f439fe417ed4

 

Seguiu els consells per gestionar els residus que generem a casa durant el confinament per la Covid-19. No abandoneu bosses fora dels contenidors. Deixeu les bosses d’orgànica, envasos i resta ben tancades dins el seu contenidor. Gràcies per la vostra col·laboració!

 

e8e402e9-9bc4-4cf2-a041-c7f68602e4df

 


 

Altres informacions d’interès

 

mesures-cr2-1215196

 

mesures-cr-1215197